Fa-ti Rezervarea Online!

Facand rezervarea online esti sigur de disponibilitate si poti comanda mancare in avans pentru o anumita ora!

In maxim o ora sunteti pe Transalpina!

In drum spre Transalpina sau spre Celebrele Manastiri Valcene, opriti la noi pentru a lua masa!

Bucatarie Traditionala!

In Restaurantul "Doi Cocosi" puteti comanda mancare traditional romaneasca dar si mancare cu specific international!

1 Decembrie Romanesc

Mai sunt cateva zile si incepe cel mai spectaculos anotimp al anului. Am fi spus cel mai frumos dar fiecare perioada vine cu simbolurile, traditiile, obiceiurile ei, sa ne suprinda si sa ne bucure.

Ca romani, decmbrie debuteaza cu o sarbatoare extrem de importanta, Ziua Nationala a Romaniei. Noi credem ca nici nu se putea mai bine, luna acesata este simbolul bucuriei, al noutatilor, al cadourilor, al credintei, astfel incat prima zi din luna este ca o completare a ceea ce va fi sa urmeze.

Ce stim despre 1 decembrie?

Ziua de 1 decembrie este o poveste mai veche, chiar daca, pentru noi, este “poveste” de doar 23 de ani. De aproape 100 de ani, a fost o festivitate care, in fiecare an a insemnat extrem de mult pentru Romania Mare de dupa 1918, desi Ziua Nationala era cu totul alta.

Ziua de 1 decembrie si-a pastrat semnificatia implinirii unui ideal national la care au visat si pentru care au luptat trei generatii in toata epoca moderna

La 1 Decembrie 2014 se implinesc 96 de ani de la unirea Transilvaniei, Banatului, Crisanei si Maramuresului cu Romania.

Iar la 27 iulie 1990, Parlamentul Romaniei hotaraste ca Ziua Nationala sa fie 1 Decembrie, iar prima manifestare dupa terminarea comunismului a fost la Alba Iulia.

Aceasta data ramane una istorica. Doar poarta incarcatura intregii noastre existente ca neam. Este un moment de triumf meritat, caci a fost platit scump, si apoi aparat cu imesne sacrificii.

Aceasta data istorica este pentru noi deci, istorie si simbol.

Romanii de pretutindeni o sarbatoresc, asa cum doar romanii stiu. Cu voie buna, cu optimism in ciuda greutatilor cu speranta si bucurie.

Si la Doi Cocosi Horezu sarbatorim, asa cum stim noi mai bine, cu produse si retete romanesti, bine pastrate si daruite celor care ne trec pragul. Orice fel de mancare se stinge usurel cu o tuica de Horezu sau cu un vin fiert bine dres cu mirodenii alese.

Tot acest tablou se perfectioneaza cu dansuri specifice, traditionale, cu oameni frumosi si buni ce stiu sincronul si pasii cantecului.

Nu lasasti sa treaca acesata zi fara sa-i dati atentie. Suntem romani, suntem mandri, suntem buni si veseli, meritam voie buna si o zi de pterecut cu familia si prietenii.

Noi va poftim si va asteptam sa ciocnim un pahar si sa ne veselim cu totii.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

 
 
previous next