Fa-ti Rezervarea Online!

Facand rezervarea online esti sigur de disponibilitate si poti comanda mancare in avans pentru o anumita ora!

In maxim o ora sunteti pe Transalpina!

In drum spre Transalpina sau spre Celebrele Manastiri Valcene, opriti la noi pentru a lua masa!

Bucatarie Traditionala!

In Restaurantul "Doi Cocosi" puteti comanda mancare traditional romaneasca dar si mancare cu specific international!

Despre inimioare si zile speciale

Maine este 14 februarie. Nici nu trebuie note speciale in calendar, magazinele si strazile, reclamele tv abunda de melodii siropoase, inimioare si oferte care mai de care mai speciale toate pentru o zi in care cuplurile isi sarbatoresc dragostea.

Noi avem o alta parere. Dragostea nu are nevoie de o singura zi pentru a fi sarbatorita. Ea merita sa fie serbata zilnic, trebuie sa devina un obicei impamantenit. Orice gest spontan este mult mai valoros decat un cadou frumos ambalat. Orice “te iubesc” dimineata la 6 este mai pretios ca o bijuterie, si orice cuvant care sa arate cat d eimporaynt este cel de langa tine cantareste mai mult decat greutatea ta in aur.

Nu te zgarci la gesturi marunte sau al cuvinte simple. Ele sunt bucati din puzzelul vietii care la final va construi tabloul vostru, al familiei voastre.

Cam atat despre ceea ce credem noi, haideti sa vedem cam cum si de unde acest obiceu legat de Valentine’s Day

Prima atrstare a zilei de 14 februarie a fost in anul 498, cand trei sfinti au fost numti de papa Gelasius I. S-a intmpalt chiar de 14 februarie, de atunci aceasta data fiind una cu smenificatie.

Insa aceasta sarbatoare ramane asociata cu numele Sfantului Valentin din Roma, care a fost trimis la inchisoare pentru ca oficia in secret casatorii pentru soldatii carora le era interzis acest lucru. In timp ce era la inchisoare el ar fi vinedact-o pe fiica gardianului sau Asterius. Se pare ca inainte de executie, i-ar fi trimis acesteia o scrisoare pe care a semnat-o cu “al tau Valentin”, in semn de bun ramas.

“Luprecalia”, sarbatoare celebrata in Roma antica intre 13 si 15 februarie reprezinta stramosul zilei Indragostitilor de astazi. Aceasta sarbatoare ajuta la purificare si fertilitate si implica ritualuri pagane, inclusiv sacrificarea unei capre si biciuirea femeilor care isi doreau sa aiba un copil.

Interzisa de papa Gelasius I in 494 aceasta  sarbatoare a fost inlocuita de Valentine’s Day.

In mitologia romana, Cupidon, fiul lui Venus este zul dragostei, iar imaginea sa este asociata cu Ziua Indragostitilor. La nastere, Jupiter a vrut sa scape de Cupidon, dar mama sa, Venus, l-a ascuns in padure unde acesta a invatat sa foloseasca arcul pe animale, inainte de a-l folosi pentru a lega destinul oamenilor.

De fapt, aceasta sarbatoare a fost cea a celibatarilor, o ocazie pentru fetele tinere de a se ascunde pe aleile intunecate ale satului lor in speranta de a fi gasite de barbatii singuri.

Istorii sunt multe, povesti nenumarate s-au tesut in jurul acestui subiect.

Noi va mai spunem doar atat: bucurati-va unul de celalalt in fiecare zi, nu lasati sa treaca peste voi zile in care sa nu va fi spus nimic frumos, respectati-va si nu sa ateptati o zi anume din an in care sa sarbatoriti.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 

 
 
previous next